Στο Κάουνας και το Βίλνιους της Λιθουανίας ταξίδεψε αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας

από 7 μέχρι 13 Απριλίου 2024.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ «Climate Action starts from Local Level». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης καθηγητές και μαθητές από Ρουμανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία και Τουρκία.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος , η απόκτηση οικολογικής συνείδησης , η αειφόρος ανάπτυξη και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των λαών.

Στη διάρκεια του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο Κάουνας και στο Βίλνιους. Οι μαθητές πραγματοποίησαν παρουσιάσεις σχετικά με τον βαθμό υλοποίησης πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος σε κάθε χώρα και συμμετείχαν σε πολλά εργαστήρια σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το πρότυπο αιολικό πάρκο του Ταουραγκέ και το διαδραστικό μουσείο ενέργειας και Τεχνολογίας στο Βίλνιους.

Οι εμπειρίες όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ήταν μοναδικές. Η επόμενη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη από 7 ως 13 Οκτωβρίου 2024.

Στo Κάουνας της Λιθουανίας το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS